Inkokt lax

Inkokt lax

Av: / Foto: Erik Karlsson
30 min
8 personer
Recept på inkokt lax
Fler recept på:
Dill, Rödlök, Citron, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg färsk lax utan skinn
  1. Lag

    1. 2 st skivade rödlökar
    2. 1 st citron
    3. 6 dl vatten
    4. 2 dl vitvinsvinäger
    5. 15 st vitpepparkorn
    6. 1 dl grovhackad dill
    7. 2 st lagerblad
    8. 1 msk salt
  2. Garnering & servering

    1. 1 st skivad citron
    2. 1/2 st skivad gurka
    3. krasse
    4. lite rödlök från lagen
    5. 2 msk finhackad dill
    6. inlagd gurka
    7. majonnäs

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Lägg samtliga ingredienser till lagen i en kastrull. Koka upp och låt koka medan du förbereder laxen.

    3. 3.

      Ta bort alla ben ur laxen. Placera laxbiten i en form med höga kanter. Sila den varma lagen över och täck fisken med folie.

    4. 4.

      Placera i ugnens mitt och koka ca 20 minuter tills innertemperaturen är 50– 55 grader. Låt laxen svalna så snabbt som möjligt i formen, ställ den i kylskåp i minst 2 timmar, gärna över natten.

    5. 5.

      Garnera och servera.

Fler recept på:
Dill, Rödlök, Citron, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?