Inkokt lax

Kay

Inkokt lax

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 1 st laxsida
    2. 2 st rödlökar
    3. 2 st morötter
    4. 3 l vatten
    5. 2 dl ättiksprit, 12%
    6. 1 msk vitpepparkorn
    7. 10 st kryddpepparkorn
    8. 8 st lagerblad
    9. 2 msk salt

Gör så här

    1. 1.

      Skala och skär löken i klyftor och morötterna i slantar.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 125°C.

    3. 3.

      Skär av ca 1 dm av stjärtbiten, jämna till huvudänden. Lägg laxsidan med skinnsidan ner i en form. Häll på så mycket lag att den täcker. Beroende på formens storlek kan det bli lag över. Lyft med en stekspade så att det kommer vätska under laxen, annars är det risk för att den fastnar i formen.

    4. 4.

      Ugnskoka i ca 1 timme. Ta ut och låt svalna i spadet.

Är innehållet i detta recept olämpligt?