Ingefärste med kvitten

Ingefärste med kvitten

Av: / Foto: Betina Hastoft
20 min
4 glas
Kvitten är en hård, päronformad frukt med gult fruktkött som blir ljusrött vid kokning. Får du inte tag i kvitten går det bra att använda ett riktigt syrligt äpple.
Annons

Ingredienser

    1. 1 liter vatten
    2. 1 st citron, ekologisk
    3. 10 cm färsk ingefära
    4. 1 st kvitten
    5. 1 dl honung

Gör så här

    1. 1.

      Häll vattnet i en kastrull. Skiva citron, ingefära och kvitten tunt och lägg ner allt i kastrullen. Värm till strax under kokpunkten.

    2. 2.

      Tillsätt honungen och smaka av.

    3. 3.

      Servera drycken i värmetåliga glas med några citronskivor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?