Ingefärsshot

Kay

Ingefärsshot

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 200 g färsk ingefära
    2. 1 l vatten
    3. 1/2 dl honung
    4. 2 st citroner

Gör så här

    1. 1.

      Grovriv ingefäran och lägg den i vattnet i en kastrull. Värm till 60 grader och försök hålla den temperaturen i cirka 20 minuter. Undvik att koka, då försvinner mycket av det nyttiga.

    2. 2.

      Sila av ingefäran och blanda i honungen medan det fortfarande är ljummet (40 grader).

    3. 3.

      När det svalnat helt pressar du i saften av citronerna. Sila igen och häll upp på flaska.

    4. 4.

      Förvara i kylskåp, håller ungefär en månad.

    5. 5.

      Vill du ha lite omväxling kan du smaksätta din ingefärsshot med något av följande: 1) 75 gram finskuren gurkmejarot, låt den sjuda med. 2) 2–3 tepåsar eller en sked teblad. 3) 1–2 chilifrukter, dela på längden och kärna ur, låt sjuda med. 4) Ett litet knippe färsk mynta, finacka och blanda i den avsvalnade drycken. 5) 2 finskurna äpplen, lägg i och låt sjuda med.

Är innehållet i detta recept olämpligt?