Ingefärskokta päron med gräddig ädelost

Ingefärskokta päron med gräddig ädelost

Av: / Foto: Christina Uhlin
30 min
6 personer
Fint att bjuda på till julminglet!
Fler recept på:
Sallad, Advent, Jul, Citron, Nötter
Annons

Ingredienser

    1. 1 1 bit färsk ingefära, ca 50 g
    2. 2 citroner
    3. 4 fasta päron
    4. 3 dl vatten
    5. 3 dl socker
    6. 1 huvud rosésallad
    7. 140 g gräddädelost
  1. Garnering

    1. 1 dl finhackade hasselnötter

Gör så här

    1. 1.

      Skala ingefäran och dela i mindre bitar. Skär en av citronerna i skivor, pressa saften ur den andra. Skala päronen.

    2. 2.

      Koka upp vattnet i en kastrull. Tillsätt sockret, ingefäran, citronskivorna och -saften.

    3. 3.

      Lägg ner päronen och låt dem sjuda i spadet ca 15 minuter tills de är mjuka. Ta kastrullen från värmen och låt svalna.

    4. 4.

      Skölj rosésalladen och bryt av 12 blad. Lägg upp på en skärbräda med den ”öppna” sidan uppåt.

    5. 5.

      Halvera päronen och skär varje halva i tre klyftor. Lägg två päronklyftor på varje blad. Smula över det mesta av osten och strö på hackade nötter.

    6. 6.

      Lägg varsamt ner de fyllda salladsbladen i serveringsglas eller lägg upp på små portionstallrikar. Strö gärna på lite mer ost och nötter.

Tips från kocken

En enklare variant är att köpa inlagda päron på burk. Öppna burken och blanda i några bitar färsk ingefära. Låt stå och dra en timme.
Fler recept på:
Sallad, Advent, Jul, Citron, Nötter
Är innehållet i detta recept olämpligt?