Ingefärskakor

Ingefärskakor

Av: / Foto: Olof Abrahamsson
45 min
35 stycken
Spröda småkakor med ljuvlig smak.
Fler recept på:
Begravning
Annons

Ingredienser

    1. 100 g smör
    2. 3/4 dl strösocker
    3. 1 st stort ägg
    4. 2 msk mörk sirap
    5. 175 g vetemjöl (knappt 2 dl)
    6. 1 tsk bakpulver
    7. 2 krm salt
    8. 2 tsk mald ingefära
    9. strösocker
    10. 150 g mörk choklad

Gör så här

    1. 1.

      Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägg och sirap.

    2. 2.

      Blanda mjöl, bakpulver, salt och ingefära och rör ner. Blanda till en deg. Forma en rulle och skär ut bitar. Forma degbitarna till kulor och rulla i socker. Sätt dem på bakpappersklädd plåt.

    3. 3.

      Grädda i 175°, 10–12 min.

    4. 4.

      Smält chokladen och doppa halva kakan i chokladen eller ringla rikligt över kakorna.

Fler recept på:
Begravning
Är innehållet i detta recept olämpligt?