Indiska köttbullar i tikka masalasås med blomkålsris

Indiska köttbullar i tikka masalasås med blomkålsris

Av:
30 min
2 portioner
Smakrika köttbullar i indisk sås. Med färdig tikka masalasås går denna rätt på ett kick att tillaga. Severas med gyllene blomkålsris med granatäpple. Mathem max 500 kcal
Annons

Ingredienser

  1. Köttbullar

    1. 250 gram Nötfärs
    2. 0.5 tsk Salt
    3. 0.5 tsk Spiskummin
    4. 1 krm Svartpeppar
    5. 1 st Vitlöksklyfta
    6. 0.2 st Citron
    7. 0.5 kruka Persilja
    8. 300 gram Spicy Tikka Masala Sauce
    9. 1 dl Vatten
  2. Blomkålsris

    1. 250 gram Blomkålsris
    2. 0.5 tsk Gurkmeja, torkad
    3. 2 krm Salt
    4. 2 tsk Rapsolja
    5. 1 st Granatäpple
    6. 0.5 kruka Persilja

Gör så här

    1. 1.

      Köttbullar: Blanda färsen i en bunke med salt, spiskummin, svartpeppar, riven vitlök, citronskal och finhackad persilja. Blanda väl och forma 8 köttbullar med vattensköljda händer.

    2. 2.

      Vispa ut tikka masalasåsen med vatten i en vid kastrull eller stekpanna. Tillsätt köttbullarna i såsen, lägg på lock och låt köttbullarna sjuda i såsen i ca 10 min.

    3. 3.

      Blomkålsris: Blanda blomkålsris med gurkmeja och salt och fräs i Olja i en varm stekpanna i ca 2 min.

    4. 4.

      Pilla ur granatäppelkärnorna och finhacka persilja och blanda med blomkålsriset

    5. 5.

      Lägg upp blomkålsriset i en skål och servera till köttbullarna

Är innehållet i detta recept olämpligt?