Indiska köttbullar

Indiska köttbullar

Av: / Foto: Kent Jardhammar
35 min
4 portioner
Kryddiga köttbullar med myntayoghurt.
Fler recept på:
Budgetmat, Sallad, Potatis, Morot
Annons

Ingredienser

    1. 600 g nötfärs
    2. 3/4 dl havregryn
    3. 1 msk potatismjöl
    4. 1 dl vatten
    5. 1 st ägg
    6. 1/2–1 påse garam masala (beroende på hur hett du vill ha det)
    7. 2 msk smör
  1. Sås

    1. 3 dl sky
    2. 2 msk kalvfond
    3. 1 dl grädde
    4. 2 msk vetemjöl
    5. 1 msk soja
    6. 1/2 tsk salt
    7. 2 krm peppar
    8. 2–3 msk mango chutney
  2. Myntayoghurt

    1. 2 dl matlagningsyoghurt
    2. 2 tsk torkad mynta
    3. 1 krm salt

Gör så här

    1. 1.

      Blanda havregryn, potatismjöl och vatten. Låt det svälla ca 10 min. Tillsätt resten av ingredienserna till färsen, blanda noga. Rulla köttbullar.

    2. 2.

      Stek bullarna i smör till fin färg, ca 10 min.

    3. 3.

      Häll alla ingredienser till såsen i en kastrull, koka upp under omrörning. Sjud såsen 5 min. Häll såsen över bullarna och värm. Blanda myntayoghurt.

    4. 4.

      Servera köttbullarna med kokt basmatiris med lite gurkmeja, morotssallad och yoghurtsås med mynta och ev pitabröd. Klicka gärna ut lite extra mango chutney på köttbullarna.

Fler recept på:
Budgetmat, Sallad, Potatis, Morot
Är innehållet i detta recept olämpligt?