Indisk linssoppa med garam masala

Kay

Indisk linssoppa med garam masala

Av:
30 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1 st gul lök
    2. 3 klyftor vitlök
    3. 0,5 st chili
    4. 1 st morot
    5. 1 bit ingefära
    6. 1 msk garam masala
    7. 3 msk rapsolja
    8. 3 dl röda linser
    9. 400 g krossade tomater
    10. 1,5 l vatten
    11. 2 tärningar grönsaksbuljong
    12. 70 g färsk spenat
    13. salt
    14. peppar
  1. Servering

    1. 1 dl yoghurt
    2. 1 st lime
    3. 1 kruka koriander

Gör så här

    1. 1.

      Hacka lök, vitlök och chili fint. Mängden chili beror på hur stark den är, så smaka gärna på den innan du har i den i soppan. Fräs allt i olja i en gryta.

    2. 2.

      Riv moroten och ingefära grovt. Tillsätt till grytan och krydda med garam masala. Stek tills allt är mjukt och tillsätt sedan linserna, stek i någon minut till.

    3. 3.

      Tillsätt krossade tomater, vatten och buljongtärning. Salta och peppra. Rör runt och koka i ca 20 min eller tills linserna är mjuka.

    4. 4.

      Rör ned spenaten precis innan servering. Servera med limeklyftor, en klick yoghurt, koriander och bröd.

Är innehållet i detta recept olämpligt?