Indisk linsgryta Dahl

Indisk linsgryta Dahl

Av:
45 min
4 Portioner
God smak, ej stark. Elin körde med sambal och tyckte det smakade bra. Servera gärna med nan bröd.
Annons

Ingredienser

    1. 0,5 St Lök
    2. 2 St Morötter
    3. 1 Tsk Koriander
    4. 0,5 Tsk Kardemumma
    5. 0,5 Tsk Kanel
    6. 1 St Grönsaksbuljong
    7. 400 Gr Finkrossad tomat m vitlök
    8. 2 Dl Havrefraishe
    9. 2 Dl Soja cuisine soya
    10. 1 Tsk Ingefära
    11. 4 Dl Vatten
    12. 4 Port Ris
    13. 4 Dl Röda linser

Gör så här

    1. 1.

      Tag fram allt. Riv morötterna fint. Hacka löken fint. Blanda ihop alla kryddorna utom salt i ett glas. Mät upp linserna i ett stort glas.

    2. 2.

      Häll ner finkrossade tomaterna i kastrull och sätt på medelvärme. Häll ner soya och havre fraiche. Häll i buljongen.

    3. 3.

      Fräs morötter och lök försiktigt i några minuter tillsammans med rikligt med olja.

    4. 4.

      Häll ner morot och lökblandningen i kastrullen. Värm upp.

    5. 5.

      Häll ner kryddblandningen, rör om, häll ner linserna. Häll ner vatten.

    6. 6.

      Sjud i 25 minuter. Rör inte om i botten. Häll på mer vatten vid behov. Låt det inte brännas vid, vilket händer lätt; i så fall häll över till annan kastrull.

    7. 7.

      Koka ris. Fixa nan bröd. Öl till funkar jättebra, kom ihåg att frysa glasen!

Är innehållet i detta recept olämpligt?