Indisk kycklinggryta

Indisk kycklinggryta

Av: / Foto: Ralph Månsson
60 min
4 personer
Recept på mustig Indisk kycklinggryta.
Fler recept på:
Grytor, Nötter, Vitlök, Chili, Citron
Annons

Ingredienser

    1. ca 500 g kycklingkött
    2. 1 st gul lök
    3. 2 st vitlöksklyftor
    4. 1 st chili
    5. 3–4 st dadlar
    6. ca 5 cm färsk ingefära
    7. 1/2 dl matolja
    8. 1 burk kikärter, 400 g
    9. 2 tsk malen kardemumma
    10. 2 tsk spiskummin
    11. 2 tsk gurkmeja
    12. 1 msk korianderfrön
    13. 1 tsk kanel
    14. 2 dl grädde
    15. 2 dl kokosmjölk
    16. 6 dl kycklingbuljong
    17. 1 msk tomatpuré
    18. 1 dl russin
    19. 1 dl grovkrossade jordnötter
    20. saft och skal av 1 citron
    21. salt och peppar
  1. Servering

    1. färsk koriander
    2. yoghurt
    3. ris

Gör så här

    1. 1.

      Dela kycklingköttet i mindre bitar. Skala och finhacka löksorterna, kärna ur och finhacka chilin och dadlarna samt skala och riv ingefäran.

    2. 2.

      Hetta upp en kastrull med oljan. Rör i köttet och fräs runt i 3–4 minuter. Tillsätt de avrunna kikärterna, alla grönsaker och kryddor. Låt fräsa i 2–3 minuter till.

    3. 3.

      Häll i all vätska och koka upp. Låt det småputtra i ca 20 minuter. Rör i tomatpuré, dadlar, russin, jordnötter och citron och låt det småkoka i 15 minuter till.

    4. 4.

      Smaka av grytan med salt och peppar och servera med finhackad koriander, yoghurt och kokt ris.

Fler recept på:
Grytor, Nötter, Vitlök, Chili, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?