Indisk kycklingcurry

Indisk kycklingcurry

Av:
40 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 500 g kycklingfilé
    2. 1 hackad gul lök
    3. 2 pressade vitlöksklyftor
    4. 1 tsk ingefära
    5. 1 tsk spiskummin
    6. 1 tsk kanel
    7. 1 tsk gurkmeja
    8. 2 msk olja
    9. 1 tsk salt
    10. 1/2 dl vatten
    11. 1,5-2 dl mellangrädde
    12. 1 kruka färsk koriander

Gör så här

    1. 1.

      Skär kycklingen i kuber på 2*2 cm. Hacka löken fint och pressa vitlöken. Fräs löken med kryddorna i två min på mycket svag värme. Lägg ner kycklingen och rör om. Salta och späd med vatten

    2. 2.

      Låt kycklingen puttra på svag värme i ca 5 min. Rör om då och då så att det inte bränns. Späd sedan med grädden lite i sänder och låt koka sakta i 20 min

    3. 3.

      Klipp över koriander och servera kycklingen direkt ur grytan med bröd eller ris och en grönsallad

Är innehållet i detta recept olämpligt?