Indisk kyckling med ris och gurksallad

Indisk kyckling med ris och gurksallad

Av:
4 Portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1 Gurka
    2. 600 g Kycklinginnerfilé
    3. 2 1/2 dl Matyoghurt
    4. 200 g Morötter
    5. 1/2 ask Persilja
    6. 1/2 Purjolök
    7. 4 Portione Ris
    8. 3 Klyftor Vitlök
    9. 1 msk Honung
    10. 2 tsk Mald ingefära
    11. 2 tsk Paprikapulver
    12. 3 msk Olja
    13. 2 tsk Spiskummin
    14. 3 msk Tomatpuré
    15. 1/2 msk Vitvinsvinäger
    16. Salt
    17. Svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Koka 4 portioner ris enligt paketet

    2. 2.

      Grovhacka purjolöken och vitlöken. Lägg allt i en mixer och tillsätt oljan, tomatpurén, 1 msk honung och 1/2 msk vitvinsvinäger

    3. 3.

      Tillsätt ingefära, paprikapulver, spiskummin ocg 1 tsk salt.

    4. 4.

      Mixa allt slätt och rör sedan ner mattoghurten och 1 dl vatten.

    5. 5.

      Bryn kycklingen och krydda med salt o peppar.

    6. 6.

      Häll den mixade såsen över kycklingen. Sänj värmen och låt puttra i ca 10 min. Strö persiljan över pannan.

    7. 7.

      Skala 200g morötter och hyvla dem och 1 gurka i långa remsor med osthyvel eller potatisskalare. Blanda remsorna och strö över lite salt och peppar.

    8. 8.

      Servera indisk kyckling med nykokt ris och gurksallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?