Indisk kokoscurry med nötfärs, mynta och blomkål

Indisk kokoscurry med nötfärs, mynta och blomkål

Av:
2 pers
Annons

Ingredienser

    1. 1/2 Blomkål
    2. 1/2 ask Cocktailtomater
    3. 1/2 Gul lök
    4. 165 ml Kokosmjölk
    5. 1/2 förp Mynta
    6. 250 g Nötfärs
    7. 1 Vitlöksklyfta
    8. 1 3/4 dl Basmatiris
    9. 1/2 tsk Chiliflakes
    10. 1/2 msk Flytande honung
    11. 1/2 tärning Kycklingbuljong
    12. 1/2 msk Malen ingefära
    13. 1/2 msk Malen koriander
    14. 1 msk Spiskummin
    15. 1 msk Tomatpuré
    16. Olja
    17. Salt

Gör så här

    1. 1.

      Koka 1 3/4 dl basmatiris enligt anvisning på förpackningen.

    2. 2.

      Finhacka 1/2 gul lök och 1 vitlöksklyfta. Skär 1/2 blomkål i mindre bitar.

    3. 3.

      Värm upp lite olja i en stekgryta. Stek ca 250 g nötfärs och alla grönsaker 2-3 min. Krydda med 1 msk spiskummin, 1/2 msk malen ingefära, 1/2 msk malen koriander och 1/2 tsk salt.

    4. 4.

      Blanda ner 1 msk tomatpuré, 1/2 msk flytande honung, 1/2 tsk chili flakes, 2/3 förp kokosmjölk, 1 1/2 dl vatten och 1/2 tärning kycklingbuiljong. Låt sjuda 7-9 minuter.

    5. 5.

      Halvera 1/2 ask cocktailtomater och grovhacka 1/2 förp mynta.

    6. 6.

      Toppa grytan med tomat och mynta och servera med basmatiris.

Är innehållet i detta recept olämpligt?