Indisk gryta med svalkande gurksås

Indisk gryta med svalkande gurksås

Av:
30 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 2 msk olja
    2. 1/2 msk spiskummin
    3. 1/2 msk curry
    4. 1 skivad gul lök
    5. 2 hackade vitlöksklyftor
    6. 1/2 msk riven ingefära
    7. 1 finhackad grön chilifrukt
    8. 1 fläskfilé, ca 600 g
    9. smör till stekning
    10. salt, peppar
    11. 1 stor aubergine
    12. 1 burk krossade tomater, ca 400 g
    13. 1 msk tomatpuré
    14. 1 dl vatten
  1. Sås

    1. 1/2 gurka
    2. 2 dl naturell yoghurt
    3. 1/2 msk kumminfrön
    4. 2 krm salt

Gör så här

    1. 1.

      Värm upp oljan i en gryta och fräs spiskummin och curry. Tillsätt lök, vitlök, ingefära och chili. Fräs ihop i några min

    2. 2.

      Skär filén i bitar och stek den i smör i en stekpanna. Salta, peppra och lägg över i grytan med kryddorna

    3. 3.

      Skär auberginen i tärningar, stek dem i pannan och lägg över i grytan. Tillsätt tomatkross, tomatpuré och vatten. Låt sjuda under lock ca 15 min

    4. 4.

      Skala och skiva gurkan tunt. Blanda med resten av ingredienserna till såsen. Servera grytan med såsen samt couscous och en grönsallad

Är innehållet i detta recept olämpligt?