Indisk gryta med ingefära, blomkål och röda linser

Indisk gryta med ingefära, blomkål och röda linser

Av:
Tips och planering Frys in/ta tillbara - den här rätten går bra att frysa in om det skulle bli något vöer Förbered -Blomkålen kan skäras upp iförväg. Förvaras i kylen Tips! - Smaka av och tillsätt mer garam masala eller kanske någon tesked spiskummin
Annons

Ingredienser

    1. 800 g blomkål
    2. 1 msk olivolja
    3. 1 fp basmatiris (250g)
    4. 1 bit ingefära
    5. 100 g gul lök (1-2 st)
    6. 1/4 fp solroskärnor (50g)
    7. 1 msk garam masala
    8. 3 msk neutral olja
    9. 1 msk honung
    10. 2 krm cayennepeppar
    11. 1 fp kokosmjölk (400g)
    12. 1 fp passerade tomater (390g)
    13. 2 fp röda linser (580g)
    14. 1 fp babyspenat (70g)
    15. 2 dl matyoghurt

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader

    2. 2.

      Blomkål (ugnsplåt ? bakplåtspapper) Skär 800g blomkål i små bitar. Blanda med 1 msk olivolja och 1/2 tsk salt på plåten. Tillaga i mitten av ugnen 15-20 min

    3. 3.

      Koka 1 fp basmatiris

    4. 4.

      Kryddpasta (stavmixer + bunke) Grovriv 1 bit ingefära till 2 msk riven. Grovhacka 100 g gul lök. Mixa löken, ingefäran, 1/4 fp solroskärnor, 1 msk garam masala, 2 msk neutral olja, 1 msk honung, 1 1/4 tsk salt och 2 krm cayenne peppar till en tjock smet i bunken

    5. 5.

      Gryta (Traktörpanna) Hetta upp pannan med 1 msk neutral olja. Stek kryddpastan på medelvärme i 2 min Tillsätt 1 fp kokosmjölk, q fp passerade tomater och 2 fp avrunna röda linser låt puttra 3-4 min

    6. 6.

      Vänd ner 1 fp babyspenat i pannan

    7. 7.

      Servera grytan med riset coh blomkålen. Toppa med 2 dl matyoghurt och resten av solroskärnorna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?