Indisk gryta med Halloumi, solroskärnor och ingefära

Indisk gryta med Halloumi, solroskärnor och ingefära

Av:
30 min
6 Portioner
God gryta med lite hetta. Serveras gärna med tortillabröd med ost emellan.
Annons

Ingredienser

  1. Kryddpasta

    1. 2 dl Solrosstjärnor
    2. 2 msk Rapsolja
    3. 2 msk färsk ingefära
    4. 1 tsk Spiskummin
    5. 2 msk Honung
    6. 1 tsk Salt
    7. 1 krm Cayennepeppar
    8. 2 msk Garam masala
  2. Övriga ingredienser

    1. 400 gram Passerade tomater
    2. 1 Burk Kokosmjölk

Gör så här

    1. 1.

      1. Mixa alla ingredienser till kryddpastan med en mixerstav till en slät, tjock smet.

    2. 2.

      2. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs halloumin (eller quornbitarna) tillsammans med kryddpastan. Tillsätt kokosmjölk och passerade tomater, och om du har halloumi eller fetaostbitar är det faktiskt klart så fort det blivit varmt. Om du valt quorn: låt puttra på medelvärme ca 15 min.

    3. 3.

      Häll i en massa grönsaker som du gillar. Servera med Naanbröd, ris och sallad.Jag brukar servera med något surdegsbröd jag bakat, och skippa ris och sallad.

    4. 4.

      Servera med Naanbröd och ris eller med tortillabröd med smält ost emellan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?