Indisk gryta med halloumi

Indisk gryta med halloumi

Av: / Foto: Josefin
30 min
3 Portioner
Supergod och nyttig indisk gryta.
Annons

Ingredienser

  1. Krydda

    1. 1 Krm Koriander
    2. 1 Msk Ingefära
    3. 1 Tsk Gurkmeja
    4. 2 Krm Kanel
    5. 1 Tak Salt
    6. 1 Tsk Peppar
    7. 1 Tsk Garam masala
    8. 1 Tsk Chilikrydda
    9. 1 St Grönsaksbuljong
  2. Grönsaker

    1. 1 St Gul lök
    2. 1/2 St Zuccini
    3. 450 G Krossad tomat
    4. 100 G Bladspenat
  3. Protein

    1. 250 G Halloumi

Gör så här

    1. 1.

      Blanda ihop alla kryddor. Hacka lök. Stek lök med olja och kryddblandning i några minuter. Använd en större stekpanna eller gryta.

    2. 2.

      Skär halloumi och zucchini i medelstora bitar och stek med löken.

    3. 3.

      Rör i bladspenaten och stek i 5 min.

    4. 4.

      Häll i krossad tomat med buljongtärning och 1-2 dl vatten. Låt koka i 10-15 min.

    5. 5.

      Serveras med ris och eller naanbröd.

Är innehållet i detta recept olämpligt?