Indisk currygryta med kyckling och blomkål

Indisk currygryta med kyckling och blomkål

Av:
25 min
4 port
Denna enkla, snabblagade currykycklinggryta med blomkål och kokos bjuder på fina asiatiska smaker som värmer inifrån och ut. Och ingen kommer att sakna riset!
Annons

Ingredienser

    1. 700 g kycklinglårfiléer, gärna med skinn
    2. 2 msk curry
    3. 2 klyftor vitlök, pressade
    4. 2 msk ingefära, riven
    5. 3 msk kokosolja
    6. 450 g blomkål
    7. 1 grön paprika
    8. 4 dl kokosmjölk eller kokosgrädde
    9. salt
    10. peppar
    11. 1/2 dl koriander, hackad

Gör så här

    1. 1.

      Strimla kycklingen och skär blomkål och paprika i mindre bitar.

    2. 2.

      Hetta upp kokosoljan i en gryta eller wok. Tillsätt curry, vitlök och ingefära.

    3. 3.

      Lägg i den strimlade kycklingen, salta och peppra. Stek i ca 5 min innan du tillsätter blomkål och paprika. Bryn grönsakerna tillsammans med och kycklingen i ytterligare några minuter.

    4. 4.

      Häll i kokosmjölken och låt grytan småputtra i några minuter. Smaka eventuellt av med mer kryddor.

    5. 5.

      Servera gärna med finhackad färsk koriander.

Är innehållet i detta recept olämpligt?