Indisk curry på Kycklingfärs

Indisk curry på Kycklingfärs

Av:
30 min
4 Portioner
Annons

Ingredienser

  1. Indisk Curry

    1. 500 gr Kycklingfärs
    2. 1
    3. 0,5 Svartpeppar
    4. 2 Msk Gurkmeja
    5. 2 Msk mald koriander
    6. 1 Msk malen ingefära
    7. 1 chiliflakes
    8. 1 st gul lök, grovt hackad
    9. 3 st gul lök, grovt hackad
    10. 0,5 dl 0.5 dl tunt strimlad färsk ingefära
    11. 1 st 1 morot, tunt strimlad
    12. 1 st 1 kycklingbuljongtärning
    13. 4 dl 4 dl vatten
  2. Till servering

    1. 3 dl ris
    2. 3 dl yoghurt
    3. 1 st koriander

Gör så här

    1. 1.

      Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp 2 msk olja i en djup stekpanna och bryn färsen. Salta, peppra och häll i en skål.

    2. 2.

      Stek de torra kryddorna i ½ dl olja i samma panna under omrörning tills det börjar dofta. Tillsätt lök, vitlök och ingefära. Stek ytterligare någon minut.

    3. 3.

      Tillsätt färs, morot, buljongtärning och vatten. Låt småputtra 10 min under lock. Servera grytan med färsk koriander, yoghurt och ris.

Är innehållet i detta recept olämpligt?