Indisk bowl

Indisk bowl

Av:
35 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 3 dl basmatiris
    2. 600 g räkor med skal
    3. 1 liten zucchini
    4. 1 stor polkabeta
    5. 2 salladslökar
    6. 1 burk svarta bönor
    7. 1 kruka koriander
    8. 50 g groddar
    9. 1/2 citron i klyftor
  1. Marinad

    1. 3 rivna vitlöksklyftor
    2. 1 dl neutral olja
    3. 2 msk mald gurkmeja
    4. 2 msk mald spiskummin
    5. 2 msk mald koriander
    6. 2 msk vatten
    7. 2 tsk chiliflakes
    8. 1 tsk salt
  2. Ingefärsyoghurt

    1. 2 dl yoghurt
    2. 2 msk riven ingefära
    3. 1 msk flytande honung
    4. salt

Gör så här

    1. 1.

      Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala räkorna. Låt rinna av på hushållspapper

    2. 2.

      Marinad: Blanda ingredienserna. Vänd ner räkorna, låt marinera minst 20 min

    3. 3.

      Ingefärsyoghurt: Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt

    4. 4.

      Hyvla zucchini till tunna remsor med skalare. Skär polkabetan tunt

    5. 5.

      Fräs räkorna i sin marinad hastigt i en het stekpanna, ca 2 min. Lyft upp dem och ta vara på såsen i pannan genom att spä med lite vatten och röra runt

    6. 6.

      Fördela ris, alla grönsaker och räkorna i serveringsskålar. Ringla över såsen från pannan. Toppa med groddar och koriander. Servera med ingefärsyoghurten. Pressa över citronsaft

Är innehållet i detta recept olämpligt?