Inbakad vit och grön sparris

Inbakad vit och grön sparris

Av: / Foto: Ralph Månsson
40 min
8 paket
Perfekt på buffébordet eller som drinktillbehör!
Fler recept på:
Citron
Annons

Ingredienser

    1. 12 gröna sparrisar
    2. 12 vita sparrisar
    3. 250 g filodeg, 8–10 ark
    4. 100 g smör till pensling
    5. flingsalt
    6. 1 msk torkad dragon
    7. 1 msk vita sesamfrön
    8. Timjansås med citron
    9. 2 dl crème fraiche
    10. skal av 1/2–1 citron
    11. 2–3 msk hackad färsk timjan
    12. salt och peppar
    13. ev citronsaft

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°.

    2. 2.

      Skär av den nedersta biten på de gröna sparrisarna. Gruppera dem om tre.

    3. 3.

      Gör likadant på den vita sparrisen samt skala den från toppen och nedåt. Gruppera dem om tre.

    4. 4.

      Öppna upp filodegen. Vik ett ark en gång på längden så det blir dubbelt och pensla med lite smör. Lägg sparrisen på arket så lite av topparna hamnar utanför arket, vik in bottnen och rulla ihop. Upprepa med alla åtta sparrispaketen. Använd 1 ark per sparrispaket.

    5. 5.

      Lägg dem på bakpappersklädd plåt, pensla med smör och strö över lite flingsalt, dragon och sesamfrön. Tillaga klart i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

    6. 6.

      Timjansås: Rör ihop crème fraiche, finrivet citronskal och timjan. Smaka av med salt och peppar och ev lite citronsaft.

    7. 7.

      Dela filodegspaketen i mindre bitar och servera med timjansåsen.

Fler recept på:
Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?