Inbakad lax med romsås

Inbakad lax med romsås

Av:
40 min
4 pers
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 600 g lax delad i 4
    2. 12 blad basilika
    3. 1 liten vitlöksklyfta
    4. 4 skivor bacon
    5. 100 g färsk spenat
    6. 2 msk olivolja
    7. 2 plattor fryst smördeg
    8. 1 st äggula
  2. Romsås

    1. 1-2 dl creme fraiche
    2. 1-2 msk röd stenbitsrom

Gör så här

    1. 1.

      Fördela basilika och supertunna skivor vitlök på laxbitarna. Vira en baconskiva runt varje laxbit, salta och peppra. Stek laxen lite lätt i het panna så att baconet får lite färg.

    2. 2.

      Stek spenaten mjul i olivoljan och krydda med salt och peppar. Låt spenaten rinna av på hushållspapper.

    3. 3.

      Kavla ut smördegsplattorna till dubbel storlek och dela på mitten. Lägg över på en bakpappersklädd plåt. Pensla kanterna med uppvispat ägg.

    4. 4.

      Fördela spenaten i mitten på de fyra degplattorna och lägg laxen ovanpå. Nyp ihop smördegen nästan helt runt laxen och gratinera i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.

    5. 5.

      Blanda ingredienserna till såsen. Känns den för fast kan den tunnas ut med några droppar vatten. Servera med en fräsch morots- och purjolökssallad och ev kokt potatis.

Är innehållet i detta recept olämpligt?