Inbakad fläskfilé med svamp

Inbakad fläskfilé med svamp

Av: / Foto: Columbus Leth
70 min
4 personer
Klassisk inbakad fläskfilé här även med svamp.
Fler recept på:
Sallad, Fläskfilé, Svamp, Fläsk
Annons

Ingredienser

    1. 1 st stor, putsad fläskfilé, ca 600g
    2. Lite olja, t ex solrosolja
    3. Havssalt och färskmalen peppar
    4. 125 g champinjoner, finhackade
    5. 100 g shiitakesvamp, delad i halvor
    6. 20 g smör
  1. Färs:

    1. 400 g kalv- och fläskfärs
    2. 1 st äggula – spara vitan till pensling
    3. 1 st lök, finriven
    4. Havssalt och färskmalen peppar
    5. 2 msk vetemjöl
    6. ½ dl mineralvatten
    7. 1 st rullesmördeg
  2. Dekor:

    1. finhackad persilja

Gör så här

    1. 1.

      Bryn köttet runtom i olja. Krydda med salt och peppar, och ställ åt sidan. Stek svampen i en varm panna i smör. Krydda med salt och peppar.

    2. 2.

      Rör ihop ingredienserna till färsen och vänd ner svampen. Rulla ut smördegen.

    3. 3.

      Lägg hälften av färsen mitt på smör degen, lägg filén ovanpå och fördela resten av färsen runt om filén.

    4. 4.

      Rulla ihop och lägg paketet med skarven nedåt på bakplåtspapper i en ugnsfast form. Pensla med äggvita. Tillaga rätten mitt i ugnen i 200˚ i 45 minuter.

    5. 5.

      Servera filén med en driva persilja och grönsallad eller coleslaw samt ett gott bröd.

Fler recept på:
Sallad, Fläskfilé, Svamp, Fläsk
Är innehållet i detta recept olämpligt?