IL Köttgryta med bacon

IL Köttgryta med bacon

Av:
2 port
Annons

Ingredienser

    1. 300 gr Grytbitar av nöt
    2. 50 gr Bacon
    3. 125 gr Champinjoner
    4. 1.5 Morot
    5. 1/2 st Gul lök
    6. 1.5 msk Smör
    7. 1/2 tsk Salt
    8. 1 krm Peppar
    9. 1 dl Steksky
    10. 1.5 dl Rödvin
    11. 1.5 dl Vatten
    12. 1/2 st Lagerblad
    13. 1/2 st Kvist rosmarin
    14. 1/4 dl Maizena
    15. Brun redning

Gör så här

    1. 1.

      Putsa och skär köttet i bitar ca 2*2 cm. Strimla baconet. Dela champinjonerna. Skala och skiva morötterna. Skala löken och skär den i klyftor.

    2. 2.

      Bryn kött och lök i omgångar i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg över kött och lök i en gryta. Vispa ur pannan mellan stekomgångarna med totalt ca 2 dl vatten. Spara skyn.

    3. 3.

      Häll vin, vatten och steksky i grytan och koka upp. Tillsätt lagerblad, rosmarin och morot. Låt grytan sjuda i ca 60 min.

    4. 4.

      Stek bacon och svamp. Rör ner det i grytan tillsammans med redningen och låt grytan få ett uppkok

Är innehållet i detta recept olämpligt?