IL Fiskgratäng (lax, citron&dill)

IL Fiskgratäng (lax, citron&dill)

Av:
1 min
4 Port
225°C
Annons

Ingredienser

    1. 500 gr Lax
    2. 1 msk Smör
    3. 1 st Fiskbuljong
    4. 2 dl Créme Fraiche
    5. 2 dl Mjölk
    6. 2 msk Citronsaft
    7. 3 msk Fryst dill
    8. 1 dl Riven ost
    9. Salt & Peppar
    10. Citronpeppar
  1. Broccoli&Potatismos

    1. 800 gr Potatis
    2. 1/2 dl Mjölk el grädde
    3. 400 gr Fryst broccoli
    4. 2 st Ägg
    5. Salt & Peppar
    6. Ev muskotnöt

Gör så här

    1. 1.

      Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen mjuk, ca 15 min.

    2. 2.

      Micra broccolin i ca 5 min eller tills den är helt tinad och varm. Häll av allt vatten. Mixa potatis och broccoli med en stavmixer.

    3. 3.

      Tillsätt ägg och mjölk/grädde. Smaka av med kryddor.

    4. 4.

      Låt svalna innan moset spritsas eller läggs ut med sked längs kanterna i en gratängform. Lägg tinad eller färsk lax i mitten av formen.

    5. 5.

      Smält smöret i en kastrull och tillsätt en buljongtärning, créme fraiche, mjölk, citron samt dill. Smaka av med kryddor.

    6. 6.

      Häll såsen över laxen (försök att undvika att hälla sås på moset) och strö riven ost över. Gratinera i 225°C i ca 25-30 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?