IL Fiskgratäng

IL Fiskgratäng

Av:
4 Port
225°C
Annons

Ingredienser

    1. 1/2 kg Potatis
    2. 500 gr Färsk lax el torsk
    3. 1 ask Coctailtomater
    4. 4 dl Grädde
    5. 1 st Fiskbuljong
    6. 4 dl Mjölk
    7. 1 st Ägg
    8. Citronpeppar
    9. Limepeppar
    10. Vitt vin
    11. Färsk basilika
    12. Salt
    13. Vitpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Skala och dela potatisen, koka tills den blir mjuk.

    2. 2.

      Medans potatisen kokar häll upp grädde i en kastrull och koka ihop.

    3. 3.

      Tillsätt 1 fiskbuljongtärning samt en skvätt vitt vin och smaka av med citronpeppar, limepeppar och hackad färsk basilika och sänk värmen.

    4. 4.

      Låt såsen sjuda (den skall vara lös)

    5. 5.

      När potatisen är färdig, häll av vattnet.

    6. 6.

      Tillsätt ägg, mjölk, salt och vitpeppar och vispa till mos med elvisp.

    7. 7.

      Lägg potatismoset längs kanterna på en ugnsform.

    8. 8.

      Dela fisken i bitar ca 2 cm och lägg i mitten av ugnsformen.

    9. 9.

      Dela tomaterna och lägg över fisken.

    10. 10.

      Häll såsen över fisken och tomaterna. Sätt in gratängen i ugnen på 225°C i ca 20-30 minuter. Servera med sallad

Är innehållet i detta recept olämpligt?