Idas brownie cookies

Idas brownie cookies

Av:
12 st
225 g mörk choklad (70%) 30 g smör 2 ägg 1 3/5 dl socker 1/2 tsk vaniljsocker 3/5 dl vetemjöl 1/4 tsk bakpulver En nypa salt (till smeten) 75 g mörk choklad (45%), grovt hackad Flingsalt
Annons

Ingredienser

Gör så här

  1. 1.

   Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen grovt. Smält smöret och 225g av den mörkare chokladen i vattenbad. Blanda ägg och socker för hand med visp, de ska bara blandas lätt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en annan skål.

  2. 2.

   Tillsätt den smälta chokladen i äggblandningen och rör till en jämn smet. Vänd ner de torra ingredienserna lite åt gången med en slickepott till smeten är jämn. Tillsätt resten av den hackade chokladen.

  3. 3.

   Ta bollar ur smeten med hjälp av en sked och klicka ut på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Lämna lite mellanrum mellan kakorna. Strö på flingsalt och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter, tills kakorna börjar spricka och ytan inte längre glänser.

  4. 4.

   ju mer flingsalt desto bättre och det går lika bra att använda mörk blockchoklad eller kanske till och med smaksatt choklad! Det blir 12 rätt stora kakor, så det går lätt att få till 15-16 kakor i lagom storlek.

Är innehållet i detta recept olämpligt?