Hush puppies med ratatouille och mozzarella

Hush puppies med ratatouille och mozzarella

Av:
40 min
4 portioner
Stekta majsbröd i form av platta bullar serveras med en lättgjord ratatouille och mozzarella, och även en enkel, kall vitlökssås för den som vill.
Annons

Ingredienser

  1. Ratatouille

    1. 1 st Aubergine
    2. 1 st Squash
    3. 1 st Paprika, röd
    4. 1 st Paprika, gul
    5. 1 st Gul lök
    6. 2 st Vitlöksklyftor
    7. 400 g Krossade tomater
    8. 1,5 tsk Basilika, torkad
    9. 1,5 tsk Timjan, torkad
    10. Olivolja
    11. Flingsalt
  2. Hush puppies

    1. 110 g Majsmjöl
    2. 50 g Havremjöl
    3. 0,5 dl Fiberhusk
    4. 1 msk Bakpulver
    5. 1,5 tsk Salt
    6. 1 tsk Peppar
    7. 285 g Majskorn
    8. 1 st Gul lök
    9. 0,25 st Paprika
    10. 1,5 dl Vatten
    11. Rapsolja
  3. Vitlökssås

    1. 1,5 dl Créme fraiche
    2. 1 st Vitlöksklyfta
    3. Salt
    4. Peppar
  4. Servering

    1. Basilika, färsk
    2. 100 g Mozzarella
    3. Isbergssallad
    4. Gurka

Gör så här

    1. 1.

      Börja med ratatouillen: Sätt ugnen på 200 grader varmluft och hacka aubergine, squash och paprika i matiga bitar.

    2. 2.

      Lägg grönsakerna på en plåt och ringla över olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen i 20-25 minuter. Rör om efter halva tiden.

    3. 3.

      Grovriv vitlöken och finhacka den gula löken och fräs i olivolja i några minuter. Tillsätt de krossade tomaterna och basilika och timjan och låt koka i minst 10 minuter.

    4. 4.

      Rör ner de rostade grönsakerna när de är färdiga och låt ratatouillen puttra på svag värme medan du gör resten.

    5. 5.

      Börja med hush puppiesarna medan du väntar på att ratatouillen ska bli klar: Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

    6. 6.

      Finhacka lök och paprika och mixa majsen tills alla korn är borta.

    7. 7.

      Rör ner grönsakerna och vattnet hos de torra ingredienserna och arbeta till en deg.

    8. 8.

      Forma degen till platta rundlar, 5-6 cm i diamete,r och stek, nästintill fritera, i rikligt med rapsolja.

    9. 9.

      FInriv vitlöksklyftan till såsen och blanda med créme fraiche. Smaka av med salt och peppar.

    10. 10.

      Strimla eventuellt isbergssallad, hacka gurka och skiva mozzarella, men rätten gör sig lika bra med enbart ratatouille och vitlökssås.

Är innehållet i detta recept olämpligt?