Hummus

Hummus

Av:
45 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 250 g kikärtor
    2. 1 tsk bikarbonat
    3. 270 g ljus tahini
    4. 4 msk citronsaft
    5. 4 st vitlöksklyftor
    6. 1,5 tsk salt
    7. 1 dl iskallt vatten

Gör så här

    1. 1.

      Dagen innan: lägg kikärtorna i blöt, med dubbel mängd vatten, över natten.

    2. 2.

      Nästa dag: häll av kikärtorna. Blanda kikärtorna med bikarbonatet i en medelstor kastrull och värm på ca 5 minuter på het värme under omrörning.

    3. 3.

      Häll över 1,5 liter vatten och låt koka upp och skumma av. Låt koka mellan 20 - 40 minuter, tills det lätt går att klämma sönder en kikärta.

    4. 4.

      Häll av kikärtorna. Puréea dem i matberedaren. Under tiden maskinen går, tillsätt tahini, citronsaft, vitlök och salt. Häll till slut i det iskalla vattnet och rör ca 5 minuter tills den blir slät.

    5. 5.

      Häll över i en skål och täck över med plast. Låt stå i 50 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?