Hummingbird cake

Hummingbird cake

Av:
50 min
1 tårta
Glutenfri Hummingbird tårta med annans, banan och pekannötter.
Fler recept på:
Tårta , Bakelser, Bröllop
Annons

Ingredienser

    1. 3 dl glutenfri mjölblandning för kakor
    2. 2 dl råsocker
    3. 1 dl neutral olja
    4. 1 st banan, mosad
    5. 1/2 burk krossad ananas
    6. 1/2 dl hackade pekannötter
    7. 1/2 tsk kanel
    8. 1/2 tsk bourbon vaniljextrakt
    9. 2 st ägg, ett i sänder
  1. Frosting

    1. 200 g mjukt smör
    2. 4 dl florsocker
    3. 250 g mascarponeost
    4. ev. 1 tsk vaniljextrakt

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Blanda alla ingredienser till kakan.

    3. 3.

      Häll upp smeten i en springform med bakplåtspapper i botten.

    4. 4.

      Grädda i 40 minuter, kolla att kakan är genomgräddad och inte kladdig i mitten med en trästicka.

    5. 5.

      Ta ut kakan och låt den svalna helt. Sväng den upp och ner på ett fat och dela den i tre bottnar.

    6. 6.

      Börja med frostingen genom att vispa smöret mycket krämigt och ljust i cirka 5 minuter.

    7. 7.

      Blanda i florsocker och vispa ytterligare några minuter tills frostingen är riktigt krämig. Tillsätt färskost och vaniljextrakt och vispa till en slät kräm.

    8. 8.

      Lägg den första bottnen på ett kakfat och bred på generöst med frosting, upprepa med nästa botten och avsluta med den tredje.

    9. 9.

      Fördela resten av frostingen runt kakan. Toppa med hackade pekannötter. Låt gärna kakan stå i kylskåpet någon timme före servering.

Fler recept på:
Tårta , Bakelser, Bröllop
Är innehållet i detta recept olämpligt?