Hummertoast med sparris och basilikakräm

Hummertoast med sparris och basilikakräm

Av: / Foto: Ralph Månsson
30 min
4 personer
En förrätt som imponerar - hummertoast.
Fler recept på:
Basilika, Dill
Annons

Ingredienser

    1. 2 kokta humrar
    2. 4 skivor bröd, gärna ett rustikt surdegsbröd
    3. smör till stekning
    4. 50–70 g smör att skira
    5. 1 burk lax- eller forellrom, ca 50 g
    6. 8 gröna sparrisar, finns från frysdisken
    7. Basilikakräm
    8. 1 kruka färsk basilika
    9. 200 g naturell färskost
    10. 1/2 dl finriven parmesanost
    11. salt och peppar
  1. Garnering

    1. hyvlad parmesanost
    2. dillkvistar
    3. basilikablad

Gör så här

    1. 1.

      Basilikakräm: Lägg undan några basilikablad till garnering. Mixa ihop alla ingredienserna med stavmixer, eller finhacka basilikan och rör sedan ihop krämen. Ställ åt sidan.

    2. 2.

      Ta ut hummerköttet ur skalet. Tips! Knäck klorna med en nötknäckare, eller lägg dem i en handduk och slå till med ett brynstål en gång, sedan kan du bryta av skalet från klon.

    3. 3.

      Smörstek brödet strax före servering och lägg upp på portionstallrikar.

    4. 4.

      Hetta upp lite smör i en panna. Vänd sparris och hummerkött snabbt i pannan så allt blir ljummet och får fin smörsmak. Lägg upp på brödskivorna och toppa med en rejäl klick basilikakräm.

    5. 5.

      Skira smöret i en kastrull. Blanda varsamt ner rommen. Ringla romsmöret över toasterna och toppa med hyvlad parmesan, dill och basilika.

Tips från kocken

Att smörsteka toasten och vända hummerkött och sparris i pannan tar ca 10 minuter. Du kan använda samma panna till allt.
Fler recept på:
Basilika, Dill
Är innehållet i detta recept olämpligt?