Hummersallad för två med brynt smörvinägrett

Hummersallad för två med brynt smörvinägrett

Av: / Foto: Lennart Weibull
25 min
2 portioner
Lyxiga till salladen med hummer! Brynt smör i vinägretten ger en härligt nötig smak.
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Sallad, Skaldjur, Avokado
Annons

Ingredienser

    1. 2 st kokta humrar
    2. 10 st rädisor
    3. 1 knippe grön sparris
    4. 1 st stor avokado
    5. 50 g blandade fina sallatsblad
    6. flingsalt och nymald svartpeppar
  1. Brynt smörvinägrett

    1. 100 g smör
    2. 1 msk rödvinsvinäger

Gör så här

    1. 1.

      Börja med vinägretten. Bryn smöret och skeda bort eventuellt brända partiklar. Vispa i vinägern.

    2. 2.

      Dela hummern längs med, och ta allt kött ur stjärten och klorna. Ta bort den svarta strängen som löper längs med stjärtköttet. Skär köttet i bitar.

    3. 3.

      Dela rädisorna, förväll sparrisen i 3 minuter och skär den i bitar.

    4. 4.

      Dela och skala avokadon och skär i klyftor. Fördela sallatsbladen på ett stort fat och lägg på grönsakerna. Toppa med hummerköttet, salta och peppra lätt och servera med smörvinägretten och ett gott bröd.

Är innehållet i detta recept olämpligt?