Hummercheesecake

Hummercheesecake

Av: / Foto: Kent Jardhammar
200 min
8 portioner
Magnifik cheesecake med skaldjur och grön örtbotten.
Fler recept på:
Skaldjur, Paj, Rödlök, Dill
Annons

Ingredienser

    1. 8 skivor vitt bröd
    2. 1/2 knippe dill
    3. 1/2 knippe persilja
    4. 75 g smör
    5. ev 1 droppe grön karamellfärg
  1. Fyllning

    1. 4 st gelatinblad
    2. 2 st mindre humrar eller 1 stor
    3. 1/2 st finhackad rödlök
    4. 2 dl crème fraiche
    5. 300 g färskost av philadelphiatyp, neutral smak
    6. 80 g romkorn tex stenbitsrom
    7. 1 tsk salt
    8. 1/2 krm kajennpeppar
    9. 1 msk grädde
  2. Garnering

    1. 40 g romkorn
    2. dill

Gör så här

    1. 1.

      Skär bort kanterna från brödet. Mixa bröd, dill och persilja. Smält smöret och häll det över. Blanda samman. Färga ev ytterligare med mycket lite karamellfärg.

    2. 2.

      Lägg bakplåtspapper i en pajform, 24 cm i diameter, med löstagbar botten och kläm fast. Bred ut smulorna och platta till. Ställ in i kylen ca 20 min.

    3. 3.

      Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 min. Ta ut allt kött på hummern. Blanda rödlök, crème fraiche, färskost, romkorn, alla småbitar från hummern (spara de stora bitarna till garnering), salt och peppar.

    4. 4.

      Krama ur gelatinbladen, smält dem med grädde försiktigt i en kastrull. Rör ner det i smeten. Häll upp i pajformen och ställ kallt minst 3 tim.

    5. 5.

      Garnera med rom, dill och stora hummerbitar.

Fler recept på:
Skaldjur, Paj, Rödlök, Dill
Är innehållet i detta recept olämpligt?