Hovets gräddtårta

Hovets gräddtårta

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Bottnar

    1. 3 Äggvitor
    2. 2 1/4 dl Socker
    3. 3 dl Rispuffar
  2. Fyllning

    1. 2 msk Mjöl
    2. 1 dl Vatten
    3. 50 g Mörk choklad
    4. 1 Äggula
    5. 50 g Smör
    6. 1 dl Florsocker
    7. 2 dl Vispgrädde

Gör så här

    1. 1.

      Vispa vitorna till hårt skum. Vänd ner sockret och vispa smeten seg. Rör ner puffarna. Bred ut smeten till två bottnar, 15x20 cm. Grädda i 125 grader i ca 50 min.

    2. 2.

      Gör fyllningen. Koka upp vatten och mjöl under omrörning. Brands ner chokladen. Ta bort kastrullen från plattan. Rör ner äggulan. Låt svalna.

    3. 3.

      Vispa smör och florsocker och rör ner i chokladkrämen.

    4. 4.

      Bred fyllningen på en av bottnarna, som också har kallnat. Bred grädden över choklad fyllningen.

    5. 5.

      Lägg på den andra bottnen. Ringla över smält choklad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?