Hot tuna fish cakes

Hot tuna fish cakes

Av:
40 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 3 1/2 dl jasminris
    2. 2 burkar tonfisk
    3. 1 st lime
    4. 1 st ananas
    5. 1 st rödlök
    6. 1 1/2 dl grekisk yoghurt
    7. 1 st cosmopolitansallad
    8. 1 bit ingefära
    9. 3 msk fisksås
    10. 1 msk japansk soja
    11. 1 tsk chili flakes
    12. 2 st vitlöksklyftor
    13. 4 msk vetemjöl
    14. 1 st ägg
    15. 1 msk neutral olja

Gör så här

    1. 1.

      Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.

    2. 2.

      Sojakräm: Tvätta lime ordentligt i ljummet vatten. Häll grekisk yoghurt i en liten skål. Tillsätt finrivet limeskal och japansk soja.

    3. 3.

      Grönsaker: Skala ananas med vass kniv. Skär bort den träiga mittstocken. Skär frukten i stavar. Klyfta den använda limen och skölj cosmopolitansalladsbladen.

    4. 4.

      Fish cakes: Skala och finhacka rödlök och ingefära (eller finriv den). Häll av tonfisk. Lägg allt i en skål och tillsätt chili flakes, pressad vitlök, vetemjöl, fisksås och ägg. Blanda väl och forma till 12 små biffar.

    5. 5.

      Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek 1-2 min per sida. Låt rinna av på hushållspapper.

    6. 6.

      Servera

Är innehållet i detta recept olämpligt?