Höstigt vegetariskt grillspett

Höstigt vegetariskt grillspett

Av: / Foto: Håkan Wennerberg
4 portioner
Finns det något bättre än att dra fram grillen på hösten och grilla lite av säsongens läckerheter bland gulnande löv som yr i luften? Detta färgglada spett med färsk svamp smakar fantastiskt gott.
Annons

Ingredienser

  1. Spett

    1. 2 pkt Vegetarisk korv (färsk)
    2. 1 st Zucchini
    3. 3 st Paprikor i olika färger
    4. 1-2 st Röd lök
    5. 1 st Gul lök
    6. Färska champinjoner
  2. Marinad

    1. 1 msk Oregano
    2. 1 msk Rökt paprikapulver
    3. 3 st Vitlöksklyftor
    4. 1 tsk Chiliflakes
    5. 1 msk Soja
    6. 2 msk Olivolja
    7. 1 knippe Persilja

Gör så här

    1. 1.

      Hacka korv, zucchini, paprika och löken i bitar, ca 3x3 cm fungerar bra. Dela svampen på hälften om de är stora.

    2. 2.

      Lägg alla ingredienser i en plastpåse och låt marinera i kylen i några timmar.

    3. 3.

      Trä ingredienserna på grillpinnar efter marineringen och grilla några minuter på varje sida.

    4. 4.

      Servera gärna med potatisgratäng. En färdig potatisgratäng med mandelpotatis och västerbottenost fungerar fantastiskt bra.

Är innehållet i detta recept olämpligt?