Höstig havsgryta

Höstig havsgryta

Av:
30 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 500 g räkor med skal
    2. 1 purjolök
    3. 1 röd paprika
    4. smör till stekning
    5. salt, peppar
    6. ~3 dl fiskbuljong
    7. 1-2 tsk hummerfond
    8. 2 dl vitt vin
    9. 125 g gröna sojabönor
    10. 300 g fisk i tärningar
    11. 1 påse bladspenat
    12. 2 dl crème fraiche
    13. 1/2 citron, skal & saft

Gör så här

    1. 1.

      Skala räkorna. Skiva purjolöken, tärna paprikan. Fräs grönsakerna i smör. Salta och peppra. Tillsätt buljong, fond och vin. Sjud upp och tillsätt sojabönor. Låt puttra i ett par min

    2. 2.

      Lägg i fisk och spenat och rör om försiktigt. Låt det puttra samman i ytterligare några min tills fisken är precis tillagad. Vänd ner crème fraiche och räkor och sjud upp. Smaka av med ev mer salt och peppar samt citronskal och saft

    3. 3.

      Servera med kokt, pressad potatis

Är innehållet i detta recept olämpligt?