Höstgryta med kantareller

Höstgryta med kantareller

Av:
75 min
4 po.rt
Gryta med kantareller, grytbitar, rött vin och rosmarin, som får puttra en timme och serveras med grovt mos
Annons

Ingredienser

    1. 600 g nöt-el. viltkött
    2. 1 msk smör
    3. 2 msk vetemmjöl
    4. 2 st gula lökar
    5. 2 st morötter
    6. 4 dl oxbuljong tärning
    7. 1 dl rött vin
    8. 2 tsk rosmarin
    9. 200 g kantareller
    10. 2 msk smör
    11. salt och peppar
    12. lingon att strö över
  1. Rotmos

    1. 4 st potatisar
    2. 1 st morot
    3. 1 st rotselleri
    4. 1 msk smör
    5. 0-1,5 dl vispgrädde

Gör så här

    1. 1.

      Bryn köttet i smör. Skala och hacka löken grovt, skala och tärna morötterna och låt steka med köttet. Pudra över mjölet och späd med buljongen och vinet. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Låt sakta puttra i ca 1 timme

    2. 2.

      Stek kantarellerna i smöret och strö över dem i grytan. Strö över lingon och låt sakta koka någon minut så att lingonen blir varma.

    3. 3.

      Rotmos: Skala och tärna potatis, morötteroch rotselleri. Koka mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och mosa grovt, rör i smör och späd med lagom mängd grädde

Är innehållet i detta recept olämpligt?