Höstens godaste kantarellpaj

Höstens godaste kantarellpaj

Av: / Foto: Erik Karlsson
60 min
4 port
Fantastisk god kantarellpaj som passar till middag i höstmyset.
Fler recept på:
Basilika, Kantareller, Svamp, Paj
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 3 dl vetemjöl
    3. 125 g smör
    4. 2 msk kallt vatten
  1. Fyllning

    1. 200 g kantareller
    2. 2 st schalottenlökar
    3. 1 kruka basilika
    4. 50 g smör
    5. 3 st ägg
    6. 2½ dl vispgrädde
    7. 150 g riven västerbottensost
  2. Garnering

    1. kantareller
    2. basilikablad

Gör så här

    1. 1.

      Arbeta ihop mjöl, smör och vatten till en deg. Tryck ut degen i en smord form, ca 23 cm i diam, och ställ kallt 30 min.

    2. 2.

      Fyllning: Ansa och skär kantarellerna i bitar, hacka schalottenlöken, hacka basilikan. Stek svamp och lök i smör. Tillsätt basilikan mot slutet.

    3. 3.

      Vispa ihop ägg, grädde och hälften av osten. Häll äggblandningen i formen och lägg i kantarellerna, spara några till garnering. Strö över resten av osten. Tillaga i ugn ca 30 min.

    4. 4.

      Garnering: Dekorera med kantareller och basilika.

Fler recept på:
Basilika, Kantareller, Svamp, Paj
Är innehållet i detta recept olämpligt?