Höstens godaste äppelpaj

Höstens godaste äppelpaj

Av: / Foto: Heléne Bernstone
30 min
8 Portioner
Vad gör man av säsongens alla härliga äpplen? Man bjuder på en god äppelpaj, förstås! Här är ett fantastiskt gott recept på en knäckig äppelpaj – perfekt för dig som vill prova något nytt.
Annons

Ingredienser

  1. Smuldeg

    1. 150 g Smör
    2. 2 dl Råsocker
    3. 0,5 dl Ljus sirap
    4. 0,5 dl Grädde
    5. 3 dl Havregryn
    6. 1,5 dl Vetemjöl
    7. 0,5 tsk Bakpulver
    8. 1 tsk Flingsalt
  2. Fyllning

    1. 600 g Äpple

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Smält smöret i en kastrull tillsammans med råsocker, ljus sirap och vispgrädde.

    3. 3.

      Dra åt sidan och blanda ner havregryn, vetemjöl, bakpulver och flingsalt.

    4. 4.

      Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor och lägg dem i en smord form. Fördela degen över.

    5. 5.

      Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, tills pajen är gyllenbrun och knäckig.

    6. 6.

      Servera med grädde eller vaniljsås.

Är innehållet i detta recept olämpligt?