Honungsglaserad karré med äppel- och ingefärsmos

Honungsglaserad karré med äppel- och ingefärsmos

Av: / Foto: Emma Eriksson
45 min
4 personer
Fläskkött trivs alldeles utmärkt med ingefära. Testa att krydda äppelmoset!
Fler recept på:
Fläsk, Citron, Potatis, Äpple
Annons

Ingredienser

    1. 4 skivor fläskkarré med ben
    2. 1 msk flytande honung
    3. 2 msk ljus soja
    4. 1 tsk sambal oelek
    5. 1 dl vatten
  1. Äppelmos

    1. 4 st syrliga äpplen
    2. 3 msk socker
    3. 4 msk vatten
    4. 2 msk pressad citron
    5. 1/2 msk hackad färsk ingefära
  2. Garnering

    1. hackad persilja
  3. Servera med

    1. kokt potatis eller klyftpotatis

Gör så här

    1. 1.

      Skala och kärna ur äpplena, skär i bitar. Lägg i en kastrull med socker, vatten, citronsaft och ingefära. Koka på svag värme i 15-20 minuter, tills äpplet är mjukt, tillsätt mer vatten om det behövs. Mosa lite lätt och låt svalna.

    2. 2.

      Salta och peppra köttet och låt det ligga i 10 minuter.

    3. 3.

      Bryn köttet i smör i en stekpanna.

    4. 4.

      Vispa ihop soja, honung och sambal och häll över köttet. Tillsätt vatten och låt puttra i 5 minuter.

    5. 5.

      Servera köttet med äppelmoset.

Fler recept på:
Fläsk, Citron, Potatis, Äpple
Är innehållet i detta recept olämpligt?