Honungsglaserad kålrot m torskrygg

Honungsglaserad kålrot m torskrygg

Av:
4 port
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 1 st kålrot, 500 g
    2. 1 msk rapsolja
    3. 25 g smör
    4. 2 msk flytande honung
    5. lite rosmarin
    6. 2 msk färsk riven ingefära
  2. Tillbehör

    1. 4 bitar torskrygg
    2. 1-2 st äpplen, tärnade
    3. 25 g smör

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader. Skala o tärna kålroten i ca 2x2 cm stora bitar o koka i lättsaltat vatten 7-8 min.

    2. 2.

      Häll av vattnet o stek kålroten i rapsolja så att den får lite färg. Tillsätt smör, honung, rosmarin o riven ingefära.

    3. 3.

      Lägg torsken i ugnsfast form. Strö över tärnat äpple, salta o peppra o hyvla över smöret. Ställ in i ugn ca 15 min.

    4. 4.

      Servera torsken med kålroten o lite kryddgrönt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?