Honungsglaserad brysselkål

Honungsglaserad brysselkål

Av:
40 min
4 portioner
Det är supergott att servera brysselkålen så här på julbordet till skinkan. Och om det inte är jul så är det gott till exempelvis lax och potatis.
Annons

Ingredienser

    1. 400 g brysselkål
    2. 0,5 dl olivolja
    3. 1-2 msk flytande honung
    4. 1 dl valnötter
    5. lite salt
    6. lite svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Dela brysselkålen på mitten och lägg den i en ugnsfast form.

    3. 3.

      Ringla olivolja och honung över brysselkålen. Strö sedan över grovt hackade valnötter, salt och svartpeppar.

    4. 4.

      Blanda runt lite i formen och ställ sedan in i ugnen i ca 25 minuter. Klart!

Är innehållet i detta recept olämpligt?