Honungsfrallor

Honungsfrallor

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 0,5 tsk jäst, 3 g
    2. 3,5 dl vatten
    3. 7 dl rågsikt, 420 g
    4. 2 msk honung, 30 g
    5. 2 tsk salt
    6. 1,5 msk linfrö

Gör så här

    1. 1.

      Smula ner jästen i en bunke och tillsätt resten av ingredienserna. Rör ihop ordentligt.

    2. 2.

      Täck med lock eller plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur över natten eller 6–10 timmar.

    3. 3.

      Ta upp degen på mjölat bakbord och dra ut den till en kvadrat. Vik kanterna mot mitten – först uppifrån och nerifrån, sedan från sidorna – till ett paket. Vänd degen så att skarven hamnar neråt, strö på lite mjöl och låt jäsa i ca 40 minuter.

    4. 4.

      Värm ugnen till 250 grader.

    5. 5.

      5. Dela degen i tre remsor och dela varje remsa till tre eller fyra frallor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.

    6. 6.

      Grädda i mitten av ugnen tills frallorna fått fin färg, ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna en kort stund på plåten.

Är innehållet i detta recept olämpligt?