Honungsbakad laxfilé

Honungsbakad laxfilé

Av:
4 port
Servera med: Kokt romanesco och kokt potatis
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 1 kg laxfilé, skinnfri
  2. Topping

    1. 150 g färskost
    2. 1 msk dijonsenap
    3. 1 msk honung
    4. 1/2 dl mandelspån
    5. 1/2 dl pumpakärnor
    6. 1 msk olivolja
    7. 2 msk pressad citronsaft
    8. 1 dl vispgrädde
  3. Garnera med

    1. 2 msk hackad gräslök

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen i en ugnsform.

    2. 2.

      Topping: Rör ihop färskost, senap, honung, salt och peppar i en skål och bred blandningen på laxen. Strö på mandelspån och pumpakärnor och ringla olja över alltsammans.

    3. 3.

      Häll citronsaft och grädde runt filsken.

    4. 4.

      Tillaga i ugnen tills laxen är klar, ca 20 min. Strö över gräslök och servera med kokta grönsaker och kokt potatis.

Är innehållet i detta recept olämpligt?