Honungs- och citrongriljerad julskinka

Honungs- och citrongriljerad julskinka

Av: / Foto: Malou Holm
25 min
15 portioner
Ta genvägen med färdigkokt skinka och satsa i stället på goda smaker i griljeringen. Godast blir det om du gör den precis innan det är dags att avnjuta julbordet
Fler recept på:
Jul, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 1 kokt julskinka, 3 kg
  1. Griljering

    1. rivet skal av 1 citron
    2. 1 äggula
    3. 2 msk osötad senap ⒼⓁ
    4. 1 msk söt och stark senap ⒼⓁ
    5. ½ msk potatismjöl
    6. 1 msk fytande honung
    7. 1 msk ströbröd ⒼⓁ

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°. Klipp bort nätet från skinkan. Ta bort eventuell svål. Lägg skinkan på ett ugnsfat.

    2. 2.

      Blanda citronskal med äggula, senap, potatismjöl, honung och ströbröd och pensla blandningen över skinkan.

    3. 3.

      Griljera skinkan i nedre delen av ugnen 10–15 minuter eller tills den fått vacker färg.

Fler recept på:
Jul, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?