Hönökaka Glutenfri

Hönökaka Glutenfri

Av:
70 min
1 St
Annons

Ingredienser

    1. 50 G Smör
    2. 50 G Jäst
    3. 5 dl Vatten
    4. 1 dl Sirap
    5. 0,5 Tsk Salt
    6. 1 Tsk Bakpulver
    7. 5 dl Sojamjöl elr rismjöl
    8. 9 dl Mjölmix G-fritt

Gör så här

    1. 1.

      Smula ner jästen i hushållsassistentens skål. Smält smör och häll i vattnet i kastrullen värm till 37*. Häll över jästenoch örör till den har löst upp sig. Rör ner sirap och salt och tillsätt sist bakpulver, sojamjöl och 7 dl av mixen. Arbeta väl i maskin. Jäs under bakduk 20min. Ta upp degen på ett bakbord knåda in resten av mixen. Dela dagen 1 4 delar, kvala ut till runda kakor ca 0,5 cm tjocka. Nagga brödet och låt sedan jäsa under bakduk i ca 45 min.

    2. 2.

      Pensla brödet med smält smör och grädda i ugnen i ca 8 min. Låt kallna på gallerinder bakduk.

Är innehållet i detta recept olämpligt?