Holy Walnut

Holy Walnut

170 min
1 Stycken
Oj så smarrig valnötspaj!
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. 3 dl Vetemjöl
    2. 2 msk Socker
    3. 125 g normalsaltat smör - rumsvarmt
  2. Fyllning

    1. 1.75 dl Socker
    2. 1 dl sirap
    3. 0.5 dl kakao
    4. 100 g Smör
    5. 50 g rom - till exempel Captain Morgon
    6. 1 nypa Salt
    7. 250 g Valnötter

Gör så här

    1. 1.

      Pajdeg: Knåda snabbt ihop smör, mjöl och socker till en smidig deg. Tryck ut ett tunt lager i en pajform, cirka 20 cm i diameter, och nagga botten. Ställ in i frysen i cirka 2 timmar. Förgrädda sedan skalet i 10 minuter på 180°.

    2. 2.

      Fyllning: Låt ugnen stå på 180°. Lägg socker, sirap, smör, kakao, rom och salt i en kastrull och koka upp; sänk sedan värmen och låt sjuda i cirka 5 minuter, tills kolan tjocknat en aning. Blanda i nötterna och häll massan i det förgräddade pajskalet. Grädda i ytterligare cirka 10–15 minuter.

Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag
Är innehållet i detta recept olämpligt?