Hoisinglacerad tofu

Hoisinglacerad tofu

Av: / Foto: www.ica.se
45 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 4 portioner ris
    2. 250 g broccoli
    3. 540 g naturell tofu
    4. 60 g salladslök
    5. 1 st röd chili
    6. 2 msk sesamfrö
    7. 1 msk olja
    8. 2 dl hoisinsås
    9. salt och peppar
    10. 50 g ärtskott

Gör så här

    1. 1.

      Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

    2. 2.

      Ansa och skär broccolin i mindre buketter, skala och skiva stammen.

    3. 3.

      Skär tofun i centimetertjocka skivor.

    4. 4.

      Ansa och skiva salladslöken tunt. Dela, kärna ur och finhacka chilin.

    5. 5.

      Rosta sesamfröna i torr stekpanna på medelvärme.

    6. 6.

      Stek broccolin i hälften av oljan i en stekpanna några minuter. Blanda ner salladslök, chili och hälften av hoisinsåsen och koka upp. Salta och peppra. Lägg upp på en tallrik.

    7. 7.

      Stek tofun på båda sidorna i resten av oljan i stekpannan. Tillsätt resten av hoisinsåsen och låt koka upp.

    8. 8.

      Servera genast med ris och broccoli. Toppa med sesamfrö och ärtskott.

Är innehållet i detta recept olämpligt?